9 tips voor een balkon make-over met een klein budget


Een make-over van het balkon hoeft niet veel te kosten. Neem allereerst binnen mee naar buiten (kussens, kleden, stoeltjes, tafeltjes). Dubbel aanschaffen is onnodig!

  1. Houten pallets: duurzaam, stevig en prima te gebruiken als een basis voor een heerlijke loungebank voor op het balkon. Maak de bank af met comfortabele kussens.
  2. Bierkratjes: feestje gehad? Bierkrat(ten) over? Een vrolijk tuinkussentje er bovenop en je hebt een originele en gezellige kruk om op te zitten. Tip: spuit het bierkratje in een leuke kleur.
  3. Glazen potjes zijn ideaal als theelichthouders. Versier ze bijvoorbeeld met schoolbordverf en maak er naderhand een tekening op met krijtjes of plak ze vol met vloeipapier voor een leuk effect. Lege glazen flessen zijn ideale kaarsen- houders.
  4. Takken: zelf verzamelde stokken uit het bos kunnen worden gebruikt om een plantenrek te fabriceren door de stokken aan elkaar te knopen.
  5. Blikken: een blik kan prima dienstdoen als bloempot. Maak wel wat gaatjes in de bodem, zodat het overtollige water weg kan stromen wanneer je de bloemetjes water geeft.
  6. Terracottapotten: Eenvoudige terracottapotten zijn ideaal om planten in te zetten. Tip: verf ze in een leuke kleur.
  7. Rieten rolgordijn: een budgetvriendelijke, functionele manier om jezelf te beschermen tegen de zon en tegelijker- tijd privacy te creëren. Daarnaast zorgt het voor een leuke aankleding van het balkon.
  8. Olielampjes: een ideale en milieuvriendelijke oplossing om bij te schijnen tijdens het lezen van een boek bijvoorbeeld.
  9. Fruitkisten: van opbergmeubel tot aan krukje om op te zitten. Een fruitkist is van alle markten thuis. Even schuren en hij is klaar voor gebruik en ook nog eens spotgoedkoop.

Geschreven door: Lotte Coers