Duurzaamheid

Balkonbar wil graag bijdragen aan een betere wereld, zowel op sociaal als op milieugebied. Onze missie is letterlijk “vergroening van de stad” en dit doen we door zoveel mogelijk stedelijke balkons op te fleuren met planten. Daarnaast proberen we ook onze ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen door middel van onze kernwaarden. Dit is allemaal mogelijk door uw aankoop!

Let's green the city together!

Houtsoorten

Bamboe

Bamboe is het snelstgroeiende grassoort ter wereld! Hierdoor biedt bamboe aanzienlijke milieuvoordelen ten opzichte van “normaal” hout. Bamboe is ook oersterk door de lange vezels die het bezit.

Dankzij nieuwe verwerkingstechnologieën is bamboe nu ontwikkeld tot een perfect bouwmateriaal voor buiten. Het soort bamboe dat voor de Balkonbar wordt gebruikt, is een composiet bestaande uit bamboe, hars en gerecycled plastic. De Bamboe Balkonbar heeft dan ook van nature een hoge mate van duurzaamheid en blijft lang mooi zonder extra behandeling.

Eiken

Eik is een sterkehoutsoort met een licht geelbruine tot lichtbruine kleur en een soms wat roodbruine gloed. De nostalgische kleur en robuuste uitstraling van dit houtsoort maakt jouw Balkonbar uniek.

Eik is een hardhout afkomstig van loofbomen. Loofbomen groeien langzamer dan coniferen, waardoor het hout van loofbomen vele malen sterker en ook duurzamer is.

Pine

Dennen is een naaldhout afkomstig uit Midden-Amerika en Mexico. Het hout is vers gezaagd licht geelbruin en kan onder invloed van licht geelbruin worden, wat het houtsoort ook zeer geschikt maakt om te schilderen.

Dennenhout is van nature duurzaam en draagt het PEFC-keurmerk, wat garandeert dat bossen op een ecologisch, sociaal en economisch verantwoorde manier worden beheerd. Dit hout is traceerbaar van het bos tot aan het eindproduct, zodat jij precies weet waar jouw hout vandaan komt.